2018. június 20., szerda

2018.06.17. Révész Lajos - Hogyan kommunikál az Isten?


Zsidók 1:1-4



Youtube: Megnyitás
Hang: Megnyitás


Hogyan kommunikál az Isten?



„Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit mindennek örökösévé tett, aki által a világot teremtette”
·         Isten a kommunikáció Istene. Van üzenete, és ez az üzenet személyes, mindenkihez külön szól.
·         A különböző korokban eltérő módon tudatta tervét velünk. Az Ószövetségben angyalai és prófétái által kommunikált népével – tudatta a prófétákkal az üzenetét, akik továbbították a nép felé. Sokan nem is tartották magukra érvényesnek a hallottakat. Isten változtatott a kommunikáció módján.
·         Az Újszövetségben végül, a legnagyobb képviseletet választotta: Fiát bízta meg mennyei nagykövetnek, aki eljött ebbe a világba, és meghalt a bűneinkért helyettünk, hogy nekünk örök életünk legyen. A megváltás révén Jézus testvéreivé váltunk, és mi is szabadon szólhatunk Istenhez, aki mindegyikünknek válaszol.
·         Az ószövetségi ember tudott az angyali világról, de nem tudott a Fiúról. Ezért kellett külön kiemelnie Istennek, hogy a Fiú különb az angyaloknál. Az angyalok szolgáló lelkek, és bár természetfeletti lények ők is, de tekintélyben, rangban, és minőségben teljesen más lényegűek mint a Fiú.
·         Jézus az a név, aki mindenek felett győzni tud. Keressük ezt a nevet! Jézus testvéreiként
o    mindannyiunkhoz szól Isten (az Ő gyermekei vagyunk), senki sincsen túl mélyen ahhoz, hogy elérje;
o    beszélgetünk az Atyával, és egyre jobban elkezdünk Rá hasonlítani;
o    ugyanolyan gyakran akar szólni mindenkihez – nem válogat, hogy van akihez többször, van, akihez kevesebbszer szól. Csak kérjük Tőle: „Szólj hozzám Uram, hallja a Te szolgád!”;
o    Isten írott szavát, üzenetét olvashatjuk a Bibliában.