2021. június 8., kedd

2021.06.06. Révész Péter – Felelősségünk az új nemzedék felé

Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban.
I. Tim. 4: 12

 

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás  

Gyereknevelésben nem a mód a lényeg, hanem a cél! Ha meglátjuk a célt, akkor Isten meg tudja és meg fogja mutatni a módot és az utat is. A cél az, ahova Isten szeretné, ha gyermekeink és minden ember elérne! I. Pét 1:9: „Mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.”

Mi az, amiből a környezet észreveszi, hogy valami más cél felé halad az életünk, mint az övék? Egy apró, kevésbé hangsúlyozott tulajdonság, ami minden hívőre jellemzőnek kellene lennie: Tisztelet. Nem azért kell tisztelni az embereket amilyenek, hanem azért, mert Isten ezt kéri tőlünk: I. Pét. 2:17 „Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet”

Felelősségünk a következő nemzedék felé (és minden más ember felé), hogy példát adjunk az életünkkel. I. Kor. 11:1: „Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak.”

Engedelmeskedjünk Jézus szavainak: „tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok”! Alázat nélkül nem tudjuk tisztelni a másikat, felelősségünk tehát az új nemzedék felé, hogy Krisztus-követő tanítványok és tanítók legyünk.

2021.05.30. Révész Lajos és Szilvia – Búcsúzás

 Történt azokban a napokban, hogy kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. Amikor megvirradt, odahívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak is nevezett: Simont, akit Péternek nevezett el, Andrást, a testvérét, Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást, Jakabot, az Alfeus fiát és Simont, akit Zélótának neveztek, Júdást, a Jakab fiát, és Júdás Iskáriótest, aki árulóvá lett. Azután lement velük, megállt egy sík helyen, vele együtt tanítványainak nagy sokasága és nagy néptömeg egész Júdeából, Jeruzsálemből, a Tenger mellékéről, Tíruszból és Szidónból. Azért jöttek, hogy hallgassák őt, és meggyógyuljanak betegségeikből. Akiket tisztátalan lelkek gyötörtek, meggyógyultak. Az egész sokaság igyekezett őt megérinteni, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
Lukács 6,12–19

 


YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás 

Jézus, mielőtt elkezdte volna a szolgálatát, előző este felment a hegyre – nem a kilátásért, hanem a meglátásért. Az éjszakát imádsággal töltötte, reggel pedig elhívta a tanítványait. Amikor lejött a hegyről, olyan erő áradt belőle, hogy mindenki meg akarta érinteni.

Sok minden belefér egy éjszakai beszélgetésbe Istennel. Aki nem megy fel a hegyre, hogy találkozzon Istennel, azt elnyeli a síkság világa. Változás csak akkor jöhet, ha létrejön a találkozás, és a hegyen kapott üzenetet átadjuk a síkságon élőknek.


Jobb valaminek a befejezése, mint az elkezdése. Jobb türelmesnek lenni, mint kevélynek.
Prédikátor 7,8

 A befejezés nem csak fájdalmas és gyászos lehet. Amikor valami elkészül, azért hálát érzünk. Ha betelik egy fejezet, akkor annak nincsen híja, nincsenek üres oldalak, kezdődhet egy új. Ki fog bontakozni ez a következő fejezet és annak minden áldása.

Aki bölcs, az számol azzal, aki az örökkévalóságot irányítja. Isten szándékaiban nincs változás, a szeretetétől semmi nem választhat el. Jó az Úr, és jókat tesz – ezt visszatekintve és előre nézve is elmondhatjuk.