2020. március 6., péntek

2020.03.01. Révész Lajos – Meggyógyította mindannyiukat


„Amikor Jézus ezt megtudta, eltávozott onnan. Sokan követték; ő meggyógyította mindnyájukat, és meghagyta nekik: ne fedjék fel, kicsoda ő, hogy beteljesedjék, amit Ézsaiás prófétált: „Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam, akit én szeretek, akit kedvel a lelkem! Lelkemet adom neki, és igaz ítéletet hirdet a népeknek. Nem szít viszályt, és nem kiáltoz, senki sem hallja hangját az utcákon. Megrepedt nádszálat nem tör el, és füstölgő mécsest nem olt ki, míg győzelemre nem viszi az igaz ítéletet. És az ő nevében reménykednek majd a népek.”
Máté 12.15-21

Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Jézus mindenkinek feltette a kérdést: „Akarsz-e meggyógyulni?”

Vajon mi mit válaszolnánk erre?

Az ember három síkon betegedhet meg:
  •  testileg: kellemetlen bármiféle kín, betegség. Általában elmegyünk vele orvoshoz. Nem a legjobb helyzet, de nem is kell miatta szégyenkeznünk.
  • lelkileg: egy lelki betegség sokkalta nagyobb nyomást és szenvedést jelent, mint a legnagyobb pofon.
  • szellemileg: Isten adta nekünk szellemünket, így táplálni is Ő tudja a Szentlélek által. Ehhez azonban kapcsolatban kell lennünk vele, akarnunk kell gyógyulni.
A betegségben szenvedőknek nem kell szégyellniük magukat, az egészségeseknek pedig nem szabad őket vizsgálnia, megítélni. A betegeknek akarniuk kell gyógyulni, az egészségeseknek pedig imádkozni kell értük. Akármilyen síkon is beteg az ember, az okát mindig érdemes megtalálni, hiszen a gyógyulást a kiváltó ok megszüntetése jelenti. Jézus Krisztus a mi gyógyítunk, hívjuk Őt bármikor segítségül. Azt azonban ne felejtsük el, hogy Isten dönti el, hogy meggyógyít-e valakit vagy sem, s ha igen, mikor és milyen módon. Az ima nem egy gyógyító automata, hanem kapcsolat Istennel.

A betegség tehát nem szégyen, az egészség pedig nem isten.

A mi Urunk kegyelmes és irgalmas Isten, a „megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja ki...” Legyen ez a mi bátorításunk és vigasztalásunk is egyben!