2018. augusztus 9., csütörtök

2018.08.05. Révész Lajos - Made in Heaven 2.


Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek; (Róma 5.12)
Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása. (Róma 5.18)


Youtube:  megnyitás
Hang: megnyitás


-   Ez a világ szentnek és tisztának teremtetett.
- Az ember szabad akaratból lépte át a határt- a Sátán közrehatásával-, amelyre Isten következetesen reagált, s lekorlátozta az embert (pl. korban, élettérben).
-  Valójában Ádámnak és Évának nem is kellett volna a jó és a rossz tudásának fájáról enni ahhoz, hogy ismeretre jussanak, hisz Isten minden este meglátogatta őket, hogy beszélgessenek, kérdezhessenek.
-   Isten mindig nyíltan beszél, bemutatkozik, feltételeket szab, szövetséget köt, elmondja, mit kér, mit ad.
-   A sátán terve, szándéka rejtve van (rejtett=okkult), reagál az ember igényeire, de be is nyújtja a számlát anélkül, hogy előre közölte volna az árat.
-   Nincs olyan ember, aki ki tudja kerülni a bűnt.
-  Egy ember által jött be a bűn a világba, amely generációról generációra terjed, már rögtön történetünk elején testvérgyilkossàg történik. Isten az, aki megfordítja ezt a folyamatot a Fiában (Úrvacsora során erre emlékezünk).
-    Bukott angyalok uralják a Földet, egyetlen visszaszorító erő számukra mi, Krisztus gyermekei vagyunk, mint fáklyák a sötétségben.
-    A Sátán a hívőket épp ezért vagy megpróbálja eltéríteni vagy leuralni: „mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el" 1Péter 5:8
-    Amikor ennek a világnak vége lesz, kétfelé ágazik az út: az öröm vagy a szenvedés helyére. Az öröklétben nincs semleges terület.