2018. augusztus 4., szombat

2018.07.29. Révész Lajos - Made in Heaven 1.


"Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet."
Mózes 1:1




·  Mindenki egy édesapa és egy édesanya közreműködésével jött ebbe a világba, de egyszersmind úgy is, hogy Isten Szelleme már jelen volt bennünk. Isten szeretetére és nagylelkűségére volt szükség ahhoz, hogy megteremtsen bennünket.
·  Nem csak nekünk van teremtésünk, hanem a mennyei lényeknek is. A mi teremtésünket megelőzte egy súlyos mennyei esemény: Lucifer (Fényhozó) lázadása.
oMagától eltelve, Isten fölé akarta helyezni magát;
oIsten visszavonta tőle a hatalmat, a pozíciót, és eltűnt róla Isten dicsősége;
oSátán lett belőle, akit a Biblia a hazugság atyjának, szétdobálónak is nevez.
· A Sátán nem tud mindenhol ott lenni, ezért van szüksége hadosztályra, azaz démonokra. Isten mindig mindenhol jelen van, mégis van olyan, hogy valakit meglátogat, odasétál hozzá, mint Ádámhoz és Évához az Édenkertben.
· Isten a szabadság, a bizalom és az igazság Istene. Ha már szabad akaratot adott teremtményeinek döntéseiben, lehetőségük is van választani. Így lehetőség nyílik a rossz döntésre, a lázadásra is, mert Isten ezzel kiszolgáltatja magát – a teremtmény döntésének pedig nagy súlya van.
·Nap mint nap lázadunk Isten ellen. Annak oka, hogy nem pusztította el a lázadókat pedig az, hogy minden gondolkodó teremtett lénynek része az Ő Lelke, amit pedig sohasem pusztít el.