2020. január 5., vasárnap

2019.12.29. Révész Lajos – Exodus 2.0 - Jézus várása

„És várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.” 1Thesszalonika 1:10;

„Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük.” 1Thesszalonika 4:13


Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Exodus annyit jelent, hogy kijövetel, kivonulás. Miként van ez összefüggésben Jézus várásával?
A kiválasztott népnek várnia kellett az Isten által meghatározott időpontra, hogy az Úr kimentse őket a rabszolgaságból, s kivezesse Egyiptomból. Amikor az idő eljött, a prófécia beteljesedett.
Ugyanígy meg van írva, hogy Jézus másodszorra is visszatér a Földre, s elviszi az övéit. Ez az üdvtörténet következő jelenete. Ennek idejét azonban csakis és kizárólag az Atya tudja. Erre a kivonulásra- amely egyben bevonulás a Mennybe-, fel kell készülnünk, hiszen pontos időpontját nem ismerhetjük. Mit jelent ez a készenlét? Azt, hogy szívünket odaszánjuk Jézus Krisztusnak, rá várva alárendeljük magunkat Isten akaratának, aktívan végezzük azt a feladatot, amit az Úrtól kaptunk, s várunk türelmesen, ahogy az Atya is türelmesen vár ránk. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy a Sátán azon munkálkodik, hogy ebből a készenléti helyzetből kibillentsen minket. A nehézségek, próbák súlya alatt is támaszkodjunk a Megváltó erejére, s ne feledjük, hogy itt van velünk a Szentlélek, a mi Támogatónk. Az utolsó időkben a változások, a Gonosz egyre hangsúlyosabb jelenléte láthatóvá, kézzelfoghatóvá válik. Nem a mi dolgunk azonban a megítélés, kiválasztás; azt, hogy ki fog megtérni, nem mi döntjük el. A Bárány vére vízválasztó minden ember számára: Jézus visszajövetelekor az engedelmes lelkeket viszi magával a Mennybe. Legyünk ezért mindig folyamatos készenlétben, kapcsolatban Istennel, az Ő akaratát cselekedve, egymást építve, támogatva, erősítve, éberen, józanul, világosságban járva! Ámen!

2019.12.08. Révész Lajos és Révész Szilvia – Alaptanítások 5. Isten írott szava

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (2Timóteus 3:16)

Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Isten írásba adta, hogy mit vár tőlünk. Ez maga a Biblia. A szellemünknek szánt eledel, ami felkészít az örök életre. Az Írásban Isten kinyilatkoztatást ad magáról, így megismerhetjük Őt, és a Mennyet is. De hittel kell olvasnunk, különben nem szól hozzánk.
Isten nem rébuszokban beszél, hanem határozottan. Beszéde örökkévaló, és mindaz, amit az életünkben ahhoz igazítunk.
Sokan azt mondják, hogy nem szól hozzájuk Isten. Az Ige csak akkor tud változást hozni bennünk, ha valóban bennünk is van – olvasni kell, hogy belénk kerüljön! Ha esszük és isszuk Isten igéjét, akkor meg fogjuk tapasztalni, hogy „... Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait." (Zsidók 4:12)
Az Ige attól élő, hogy életben tartja az, aki írta: a Szellem által válik élővé és hatóvá, csak Ő tudja megnyitni a szívünket és szemünket. De nem csak mi olvassuk a bibliát, a Biblia is olvas bennünk! Azért kaptuk, hogy megváltoztassa az életünket.
Az Ige mennyei tekintély, minden reggel ragadjuk meg! Kezdjük a napunkat Isten táplálékával, az felüdít és útba igazit. A legfontosabb vitaminunk az Evangélium legyen, erős jellemmel ragaszkodjunk hozzá!