2019. szeptember 19., csütörtök

2019.09.15. Révész Lajos – Bemerítési Istentisztelet


Míg ezeket a szavakat mondta Péter, leszállt a Szentlélek mindazokra, akik hallgatták az igét. És elámultak a zsidó származású hívők, akik Péterrel együtt jöttek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szentlélek ajándéka. Hallották ugyanis, amint nyelveken szóltak, és magasztalták az Istent. Akkor megszólalt Péter: „Vajon megtagadhatja-e a vizet valaki ezektől, hogy megkeresztelkedjenek, akik ugyanúgy megkapták a Szentlelket, mint mi?” És úgy rendelkezett, hogy keresztelkedjenek meg a Jézus Krisztus nevében. Ők pedig megkérték, hogy maradjon náluk néhány napig.
ApCsel 10:44-48

Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Ahogy a bemerítkezők bizonyságtételeiből is láthattuk, Jézus mindenkihez eljön és személyesen szól.

Az életünk folyamán mindannyian átmegyünk egy vagy több válságon. Ilyenkor fontos észrevennünk, hogy Jézus megállt mellettünk, hiszen Ő azért jött, hogy kivezessen minket ezekből a helyzetekből. Ha ez történik, ne tétovázzunk, mondjunk IGEN-t. IGEN-t az Életre! Ne feledjük, hogy a magára hagyott zárt rendszerek halálra vannak ítélve! Belülről a saját rendszerünket nem tudjuk újraírni, szükségünk van a Megváltóra!

Noha a kívánság és a valóság nem mindig találkozik, ha már növekedésnek indultunk, akkor a válságban hozott „találkozások” döntik el, hogy tovább növekszünk – vagy éppen bukásunk válik elkerülhetetlenné.

Az igazi változást a Krisztussal való szövetségkötés hozza magával.

Néhányan ma ismét vállalták eme szövetséget Istennel, ennek lehettünk mi is boldog tanúi…