2020. július 27., hétfő

2020.07.19. Révész Lajos – Verseny a hervadhatatlan koszorúért


Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.
1 Korinthus 9,24–27

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

A verseny a felkészüléssel kezdődik: ezen múlik, hogy abban a néhány percben, az éles helyzetben mire leszünk képesek, hogy győzünk-e. A győzelemhez érdemes szem előtt tartani három dolgot.

Legyünk tisztában azzal, hogy mi a célunk, és törekedjünk elérni! Az élet legfontosabb kérdése, hogy látjuk-e a célt. A világ felajánl kitérőket, de ezek nem visznek a célunk felé. Legyen Isten az edzőnk! Ő néha leültet a kispadra, de ez nem a végállomás. Néha elfogy a „só”, az energia, de Istennél lehetséges újra feltöltődni.

Gondoljuk végig, mivel jár a verseny! Az izomláz, a sérülés, a terhelés, a fizikai és lelki nyomás is része a küzdelemnek. Nem fér bele minden az életünkbe, ha győzni akarunk: van, amitől meg kell szabadulnunk. „Megsanyargatni magunkat”, lemondani sokszor nehezebb, mint maga a verseny. Mi segít ebben? Nem az, ha valaki ránk szól, hanem az, ha a célra nézünk.

Soha ne adjuk fel! Ha vesztésre állunk, akkor se. Győztes csapathoz tartozunk, legyünk rá büszkék! Legyen erős az identitásunk, és ne cseréljük fel a fehér ruhát, amely ennek a jelképe. Ez a viselet ritka, ki fogunk tűnni, de érdemes felvállalni. Találjuk meg a saját pályánkat, tartsunk ki, és győzzünk ott!