2019. november 9., szombat

2019.11.03. Eric Maroney – Missziós Nap


A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”
Máté 28:16-20

Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

A Biblia: történet Isten missziójáról, küldetés, kinyilatkoztatás, amelynek legfőbb célja, hogy az evangélium mindenhol, mindenkihez eljusson. Isten országa bennünk, hívőkben van, Ő pedig rajtunk keresztül akar üzenni embertársainknak. A misszió Isten szívének a közepe, így tekintsünk hát rá.

Menjetek el tehát”… Ez nem ugyanazt jelenti mindenkinek, mindenhol, mindenkor!

A misszióban hívőként többféle módon vehetünk részt:

1. Imádkozz! – Fontos része a missziónak. Erre mindenki képes, mindenkinek tennie kell! Vannak helyek, ahová nem lehet fizikálisan eljutni. Oda az imáink által juthatunk el, Isten pedig ott is ott van!
2. Adj! – A missziónak, bárhol legyen is, nagy szüksége van anyagi háttérre. Istennek ugyan nem kell a pénzünk, de használni szeretné a misszió érdekében. Adakozni szintén mindenki tud!
3. Menj! – Isten misztériuma, hogy kit hív el arra a feladatra, hogy valóban útnak induljon, átlépve a határokat- legyen szó országhatárokról vagy nyelvi, kulturális határokról.
4. Maradj! – A mai fiatal generáció gazdasági okokra hivatkozva könnyen elvágja a gyökereit és elmegy. Vegyük figyelembe, hogy Isten hova hívott el minket, és tartsunk ki ott, az esetlegesen nehéz körülmények ellenére is! Lehet, hogy anyagilag nem találjuk meg a számításunkat, de Isten áldása, ami rajtunk keresztül kiárad másokra, mérhetetlen és az örökkévalóságig tart. Ha Isten elhívása nélkül, vagy ellenére elhagyjuk szülőföldünket, szellemi veszteséget okozhatunk hazánknak!

Az Isten által adott missziós feladat akkorának tűnhet, hogy azt hihetnénk, csak egy bolond vállal ilyet. Valójában azonban egyszerű: Isten elhív minket, mi pedig Vele együtt mozdulunk. Ehhez azonban hitre van szükségünk! Ne feledjük: a látás nem mindig jelent hitet is. A hit adja meg a látást. Isten így ajándékoz meg minket.

A misszióval Istennek az a célja, hogy ezt a széthullott világot ismét egybeszerkessze. Kérjük el Tőle, hogy mi a feladatunk ebben a hatalmas munkában!