2020. január 17., péntek

2020.01.12. Révész Lajos – A gyülekezet és Te!

„Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül.” Jak 1.2-4


Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

A mai világban a kitartás nem tartozik az erősségeink közé, noha hihetetlen dolgokra képes, segít jó gyümölcsöket teremni, minőséget pedig nem is lehet létrehozni nélküle. Ha nincs kitartásunk, nem tudjuk céljainkat sem elérni.

Egy instant világban élünk, az emberek türelmetlenek, nem szeretnek/akarnak várni. Fontos azonban, hogy semmit sem egy szempillantás alatt érünk el, ahogy a Mennyek Országába sem egy pillanat alatt jutunk be. Hosszú az út és sok a megpróbáltatás, hosszútűrésre van szükségünk.

Mit is jelent ez?

A hosszútűrés nem más, mint a hosszasan gyakorolt türelem. Bár Isten tudna azonnal cselekedni, nekünk van szükségünk időre, felkészülésre. Az Úr nem feleslegesen akarja az időnket húzni a megpróbáltatásokkal, hanem szeretné a szívünket közelebb vonni Magához. Ehhez azonban az kell, hogy hitünket újra és újra próbára tegye, amely során állhatatossá válunk. A mai világ túl kényelmes: a próbákat akadálynak látjuk, pedig azok a kitartásunk gyakorlására szolgálnak, s így vezetnek minket győzelemre. A próbában való kitartás nagy ellensége a feladás. Előre el kell döntenünk, hogy kitartóak leszünk, mert a próba közben lehet, hogy elbizonytalanodunk. Ha meghátrálunk, az eltávolíthat minket Istentől. A próbákhoz való hozzáállásunk jellemünket is formálja, s ennek hasznát mindennap élvezhetjük.

A végig vitt próba kitartóvá tesz, a megszakított, feladott próba azonban vesztessé. A jó hír, hogy Isten nem tartja számon a feladott dolgainkat, hanem mindig újat és jót akar kezdeni velünk. Legyünk hát kitartóak és hűségesek, az Úr velünk van!