2019. május 4., szombat

2019.04.28 Révész Lajos – Korszellem szemben a Szent Szellemmel


Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.
Róma 12:1-8



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás


Kezünkben ott van az okos telefon, okos óra stb. Ezeken keresztül érünk el bizonyos dolgokat, ezek segítségével teszünk sok mindent az életben.

Amikor Istentől kegyelmet kapuk, irgalmat nyerünk, "okos-eszközökké" válhatunk: az Ő kezében. Szánjuk oda magunkat a használatra! „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek” (1. vers)

De hogy tegyük ezt?

Isten az Ő tervét és akaratát már a kezdetek-kezdetén kinyilvánította. Az édenben az első emberpár élte is ezt az akaratot. A bűneset után azonban minden eltorzult. Megváltozott a világ szellemisége, az Isten tökéletes akaratát felváltotta az ördögi káosz (a mai korszellem) és Isten nélkül minden a pusztulás felé száguld. Mivel mi is ebbe a bűntől szennyezett világba érkeztünk, meg kell értenünk, hogy csak akkor tudjuk Isten bölcsességét, szeretetét és dicsőségét megmutatni embertársainknak, ha átformáljuk gondolkodásunkat Isten eredeti terve szerint, rákapcsolódunk a „mennyei csatornára” és meglátjuk, Isten milyen területen szeretne használni minket. Fel kell ismernünk mely tagja vagyunk Krisztus „TESTÉNEK”. Így válunk „okos eszközzé” Isten kezében és ekkor jön létre az, amiről Pál beszél az 1. versben: okos istentiszteletként odaszánjuk a testünket élő, szent és Istennek kedves áldozatul. Nap, mint nap tudatos döntés kell ahhoz, hogy ezt tegyük és szembe tudjunk menni a világot irányító szellemi erőkkel!

„Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (2. vers)

Egyediek vagyunk, különbözőek a feladataink, elhívásaink. Legyünk példák egymás előtt, de ne akarjuk mások szolgálatát, életét élni. A „TEST” különböző tagokból áll, így teljes és egész. A legapróbbnak gondolt (csak mi gondoljuk így) tag is szükséges, nélküle nincs tökéletes működés.