2019. július 10., szerda

2019.07.07. Révész Lajos – Ahol a Menny a Földdel összeér


Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is.
Kolossé 3:13


Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Genetikailag nincsenek belénk kódolva az isteni jellemvonások, mint pl. a megbocsátás, a szeretet. Isten szeretne ezzel szembesíteni minket és megmutatni, hol vannak a határaink. Ezek a határok természetesen mindenkinél különbözőek, de Krisztus jellemét egyikünk sem közelítheti meg, csak Isten segítségével.
Vannak olyan emberek az életünkben, akik nem dobnak fel minket, mi több idegesítenek, nehéz őket elviselni. Az isteni útmutatás pedig egyértelmű: Viseljétek el egymást”! Ez nem jelent egyetértést, vagy támogatást. Azt kell megértenünk, hogy ha egyenlőre nem is várhatunk változást a másik ember viselkedésében, mégsem kárhoztathatjuk őt. Hiszen Isten kegyelme nélkül mi is pont úgy viselkednénk, vagyis abban a pillanatban magunkat ítéljük el. A múltja lenyomatait mindenki magán viseli… mi is…

Pál tovább megy: „bocsássatok meg egymásnak”. Van, hogy ez napi feladat egy-egy személy esetében. Magunktól erre képtelenek is lennénk, de ha helyet adunk Istennek a szívünkben, Ő megadja az erőt a megvalósításhoz.

A végső állomás, ahova az elviselés és a megbocsátás után meg kell érkeznünk, és amit ez a két dolog készít elő, az a szeretet. „Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.” Ha azt mondaná valaki, szeresd azt aki elviselhetetlen, azt mondod, ez nem megy. Ha viszont végigjárod az elviselés és a megbocsátás útját, akkor ez sokkal könnyebb, mint hinnéd. Ne felejtsük, a szeretet fog össze mindent!  Ha ezt a döntést nem hozzuk meg, olyan, mintha alap nélkül építkeznénk. Egy ideig lehet, hogy ez senkinek sem fog feltűnni, de az első vihar romba dönt mindent.

Lehet, hogy ez az út kanyargósnak, beláthatatlannak tűnik. Az is! Egy módon tudjuk győzelmesen végig járni: „Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét”. Ha ezt nap, mint nap megtesszük, a Hatalmas Isten ereje nyomán olyan dolog fog történni, ami minden képzeletünket felül múlja majd… a Menny a Földdel összeér!