2018. december 13., csütörtök

2018.12.09. Brad Baker - Külmisszió – a kozmikus mentőakció. Advent 2. vasárnapja



Jézus bejárta a városokat és a falvakat mind, tanított a zsinagógáikban, hirdette a mennyek országának evangéliumát, gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget. Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Ekkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás URát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” Máté 9:35-38



YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

    • Valójában miről szól a Biblia? Mi a Biblia legfőbb témája? Sok helyes válasz létezik: a szeretetről, örömről, Jézus Krisztusról… Isten azt akarja üzenni nekünk a Bibliában, hogy szeret velünk lenni, fontosak vagyunk neki. De honnan tudhatják ezt meg azok, akik még soha nem hallottak Róla.
    • Ahogyan a fenti igeszakaszban is olvashatjuk, Jézus nem várta meg, hogy odamenjenek hozzá az emberek – Ő ment hozzájuk. Közelítsünk mi is az emberekhez, beszéljünk Róla nekik! Jézus nem egyszer nevezte közvetlen munkatársait emberhalászoknak. Miként a halászok is odamennek a vízhez, ahol a halak úszkálnak, amikor halat akarnak fogni, nekünk is magunknak kell közelednünk az emberekhez.
    • Nemcsak megkeresni kell az embereket, hanem képesnek kell lennünk Jézus szívével látni őket: "Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül." (Máté 9:36) Jézus nemcsak azt látta, hogy konokok, jóra képtelenek az emberek, hanem a hátteret is látta – és megindult a szíve.
    • Jézus azt is látta, hogy sokan vannak, akik készen állnak, hogy befogadják Őt, de nincsen elég ember, aki elmondja nekik az örömhírt: "Ekkor így szólt tanítványaihoz: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába." (Máté 9:37-38)
    • Isten mindig szeretett minket, és szeretett volna velünk lenni. Azonban el lettünk csábítva az édeni bűnesetben, és ezzel nagyon veszélyes helyzetbe kerültünk. Ezért mentőakciót indított: már az elejétől kezdve angyalokat, prófétákat, királyokat küldött, végül pedig elküldte az egyetlen Fiát, hogy megfizesse a kereszten a bűneink árát.
    • Jézus ránk bízta szívügyét, ennek a kozmikus mentőakciónak a folytatását, és azt szeretné, hogy vele együtt részt vegyünk. (1Mózes 12:1-3; Ézsaiás 66:18-19; János 3:16-20; János 17: 18; János 20:21) Ki-ki képességei szerint vehet részt, és ezt mindenkinek egyértelműen meg is mutatja. Olyan ember nem létezik, aki ne tudna részt venni – mindenkinek van valamilyen elhívása.
      1. Imádkozz! – szüksége van a háttértámogatásra azoknak, akik adott esetben akár életveszélyes helyzetekben is dolgoznak.
      2. Adakozz! – szükség van az anyagi háttérre, amely nélkül el sem tudnának indulni a misszionáriusok mások felkeresésére.
      3. Indulj! – szükség van azokra a bátor emberekre, akik mennek és felkutatják azokat, akik még nem is ismerik Istent.
      4. Kapcsolódj! – szükség van a gyülekezetekben azokra a frontemberekre, akik a misszionáriusok ügyeit a gyülekezet elé viszik, akik összehoznak embereket egymással, hogy még több emberhez eljusson a jó hír.

 Téged Isten hogyan akar bevonni ebbe a munkába?