2020. december 20., vasárnap

2020.12.13. Révész Lajos – Vigyázz, kész, rajt!

 „Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.” (Zsidók 12,1)

 

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás 

Az élet olyan, akár egy maratoni futás. Verseny egy végtelennek tűnő pályán, melyhez – az egész táv teljesítése nyújtotta megelégedettségünk érdekében – önként csatlakozunk.

A célba érkezés feltétele:

·   Az odaszánt felkészülés – bár ez sem biztosíték arra nézve, hogy nem lesznek „holtpontok", nem környékez meg a feladás lehetősége. Az egész verseny tekintetében ez nem tűnik túl izgalmasnak, mégsem állhatunk a rajtvonalhoz enélkül.

·       Az alapos bemelegítés, a fokozatos terhelés, melyek által számos sérülés elkerülhető.

·       A célt sose tévesszük szem elől, ne keressünk mellékutakat, és egyetlen kilométert se véljünk feleslegesnek vagy elhanyagolhatónak.

A versenyzők kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül mind ott vannak a pályán. A versenytársak figyelnek egymásra, tanácsolják, bátorítják a megfáradtakat.

Vegyük észre, mindez nem csupán az izmok megfeszítéséről szól. Míg a maratoni futás nem ajánlott mindenki számára, Isten olyan pályára hív minket, ami mindannyiunk által megfutható. Míg az előbbinél egy az első helyezett, Isten mindenkit megjutalmaz, aki szintidőn belül teljesített. Ő nem a dobogóról választja ki a győzteseket!

Nem testtel, hanem lélekkel versenyzünk – a Szentlélek mindvégig segít pályán maradnunk, s hogy ne tévesszük szem elől a célt.

Vigyázz, kész, rajt! Krisztus érkezése találjon versenyben téged!