2021. május 21., péntek

2021.05.16. Révész Lajos – Szívügyek 2.

„Mert aki meghalt, az meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra, aki pedig él, az az Istennek él. Ezért tehát ti is azt tartsátok magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a Krisztus Jézusban.
Róma 6,10–11

 


YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

Isten nem eszméken, gondolatokon, mottókon keresztül szeretne kapcsolódni hozzánk, hanem a szívünkön keresztül. Olthatatlan vágyat helyezett belénk, hogy megismerjük őt. A világ is hiányérzetet akar kelteni bennünk, erre épül az üzlet: ha tartósan hiányt tapasztalunk valamiből, a figyelmünk arra a dologra fókuszál, és mindenáron meg akarjuk szerezni. Ezért áldozatot is hajlandók vagyunk hozni, lemondunk a pénzünkről, és kifizetjük a vágyott dolog ellenértékét. Azonban ha tárgyak (élmények, személyek) töltik be azt az üres helyet, ami a szívünk mélyén van, az sosem hoz kielégülést.

Isten mély, bizalomteli kapcsolatra vágyik. Ennek az árát képtelenek vagyunk megfizetni – ahhoz, hogy ez létrejöjjön, életünk korábbi motivációitól, hajtóerejétől kell megválnunk. A kapcsolódás, elköteleződés révén jutunk el a megelégedéshez, és ennek a közös létnek soha nem lesz vége.