2019. február 21., csütörtök

2019.02.17. Révész Lajos és Szilvia – A Nagy Ügy - Házas-ünnep


 Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom."
Efezus 5:32



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Ügyeket hivatalokban intézünk. Isten a „Nagy Ügy” intézésére két hivatalt hozott létre: az egyházat, és a házasságot. A kettő szorosan összekapcsolódik, ugyanis a házasság – a házastársi kapcsolatok által - tulajdonképpen Krisztus és az egyház kapcsolatának bemutatása. a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak" (Efezus 5:23)

A házasság célja, hogy cselekvő formában mutassa be az evangélium titkát: az eggyé-válást, a szeretetet, az elköteleződést. Még egyszerűbben szólva: tiszteld a férjed, szeresd a feleséged. Ez „A Nagy Ügy.” A családban megélt evangélium. Ezt akarja lerombolni az ellenség. Mert ha ez sikerül neki, keresztényként nem tudunk hitelesek lenni a világ előtt.

Az ellenségnek pedig, (aki „...nem test és vér ... hanem erők és hatalmak,  a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Efezus 6:12)) olyan eszközei vannak, mint a megosztottság, amiből könnyen lesz elszigetelődés, szeretet helyett önszeretet, elköteleződés helyett pedig passzivitás. 

„A tolvaj azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson, én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben éljenek.” (János 10:10)

Harcainkban fókuszáljunk a Nagy Ügyre!