2021. január 4., hétfő

2021.01.03. Révész Lajos – Az év igéje

Az igazak segítséget kapnak az ÚRtól, erőt a szükség idején. Megsegíti az ÚR, megmenti őket, megmenti a bűnösöktől, megszabadítja őket, mert hozzá menekülnek.
Zsoltárok 37,39–40

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

A járvány lebontotta a díszleteket, ami arra jó, hogy megmutatkozzon, milyen a valódi kapcsolatunk Istennel. Sokszor nem tudjuk a miértekre a válaszokat, mert van, amit Isten megtart magának. Ne keseredjünk ebbe bele! Lehet, hogy nem magyarázza meg a helyzetet, de velünk ellentétben neki van rálátása, és tudja a megoldást. Ha hozzá menekülünk, ő megszabadít.

Aki menekül, az nem visz magával semmit. Talán azért engedi Isten ezeket a helyzeteket, hogy ráébresszen: a régi gyakorlatok, megoldási módok nem feltétlenül működnek, de ha elengedünk mindent, akkor ő fel tud szerelni mindazzal, amire a helyzet megoldásához szükségünk van.

2021-ben különösen nagy szükségünk van erőre. Nem a vesztesek zsoltára ez, mert mindenki segítségre szorul – leginkább az, aki ezt nem ismeri el. A „hazafutás” nem szégyen, hanem a legnagyobb békét adja. Nincs felemelőbb annál, mint Isten kegyelmét elfogadni. Ha van időd, sétálj haza, de ha nagy a baj, fuss az atyai házhoz, ahol megszabadulsz, erőt és segítséget kapsz.