2019. szeptember 6., péntek

2019.09.01. Révész Lajos – Szolgálók napja 1.0


Miután összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. Ezt mondta nekik: „Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen.Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük.” Útra keltek tehát, és jártak faluról falura, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt. Heródes, a negyedes fejedelem meghallotta mindazt, ami történt, és zavarban volt, mert némelyek azt állították, hogy János támadt fel a halálból, némelyek azt, hogy Illés jelent meg, mások pedig azt, hogy a régiek közül támadt fel valamelyik próféta. 
Lk. 9:1-8



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Az evangélium tartja össze a gyülekezetet és kapcsol minket össze a Mennyel, ezért fontos, hogy újra és újra tanulmányozzuk üzenetét. Közösségünk húzó ereje nem más, mint az örömhír felvállalása minden körülmények között- ne csak vasárnaponként az Istentiszteleten, hanem minden nap minden órájában, minden élethelyzetben éljünk eszerint! Egy nagyon kemény világban élünk, amelyben az egyetlen stabil pontunk Jézus Krisztus!
Az embereknek szüksége van az örömhírre, ezért ahelyett, hogy lenéznénk azokat, akiknek fogalma sincs Krisztusról – mi is voltunk ilyen állapotban – inkább használjunk fel minden szituációt arra, hogy bátran beszéljünk a Megváltóról. Rendszeresen gondolkodjunk el azon, hogy hova, kihez juttathatnánk el az evangéliumot, milyen csatornán keresztül érhetnénk el minél több embert! Soha ne felejtkezzünk el arról, hogy Krisztusnak nincs alternatívája, a hit elvesztése pedig egyenlő a szellemi halállal.
Amikor összecsapnak fejünk felett a hullámok, még jobban kapaszkodjunk Jézusba, s ne feledjük ígéretét: „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig”.