2021. január 6., szerda

2020.12.27. Kovács Dániel – Biztos rossz volt 2020?

A karmesternek: A „Ne veszíts el” kezdetű ének dallamára. Ászáf zsoltáréneke. Magasztalunk, ó, Isten, magasztalunk téged, mert közel van neved azokhoz, akik hirdetik csodáidat. Én állapítom meg azt az időt, amikor igazságot szolgáltatok. Ha meginog a föld és minden lakója, én megszilárdítom oszlopait! (Szela.) A kérkedőknek ezt mondom: Ne kérkedjetek! A bűnösöknek pedig: Ne legyetek fennhéjázók! Ne legyetek olyan fennhéjázók, ne beszéljetek nyakasan, gőgösen! Mert nem keletről, nem nyugatról, nem is a puszta felől jön a fölmagasztalás, hanem Isten fog ítélni: egyiket megalázza, másikat fölmagasztalja. Mert pohár van az ÚR kezében, tele habzó, fűszeres borral. Ha tölt belőle, meg kell inni, még a seprőjét is le kell nyelni minden bűnösnek a földön. Ezt én mindenkor hirdetni fogom, és zsoltárt zengek Jákób Istenének. A fennhéjázó bűnösöket összetöröm, de az igazakat felmagasztalom!
75. Zsoltár
 

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

2020 nem az az év, amire szívesen emlékezünk majd vissza. A pandémia nyomán sok elmaradt vagy nem tervezett program jellemezte napjainkat.

Nehézségeinknek számos következménye lehet. Az egyik és legfőbb, hogy közelebb vihet minket Istenhez, és olyan ajándékot hozhat rajta keresztül az Úr az életünkbe, amit csak ilyen helyzetben tud megadni.

Ha végignézzük az Úr Jézus életét, láthatjuk, hogy ő is szenvedett, és neki is meg kellett halnia. Isten nekünk sem ígért gondtalan életet, de azt megígérte, hogy velünk lesz a nehézségeinkben.

Vizsgáljuk meg, történt-e velünk olyan dolog 2020-ban, amit nem kértünk, amiért nem imádkoztunk, de áldásként mégis megkaptuk? Talán épp a pandémia, a karantén miatt!

Adjunk hálát az elmúlt időszakért, és hálaadással tárjuk fel kéréseinket a 2021-es évre vonatkozóan is!