2019. augusztus 28., szerda

2019.08.25. Révész Péter – Isten akaratának megismerése és cselekvése


„Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik.” Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik.
Jn 10.1-6


Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Még a hívők életében is bekövetkezhet egy-egy hitkrízis, amikor bár tudjuk, hogy mi Isten akarata, próbálunk is belesimulni, mégis azt látjuk, hogy nem teljesül az ígéret, vagy esetleg pont az ellenkezője következik be. Ilyenkor még szorosabban kell Istenbe kapaszkodnunk!

A mi Urunk kapcsolatorientált. Ha nem vagyunk Vele szoros kapcsolatban, semmit sem tudunk tenni, ezért kiemelten fontos a kapcsolatépítés Istennel. Ő szereti, ha időt töltünk Vele.

Istennek van egy tökéletes terve az életünkre nézve, amelynek része megengedő akarata is. Így lehetséges az, hogy az átmeneti eredmény elmarad attól, amit a vártunk, amikor várnunk kell még Isten ígéretének beteljesülésére. Ilyenkor gyakran ég bennünk a vágy, hogy tegyünk valamit és ezért a saját fejünk után megyünk. Amíg azonban Istennel nem teremtettünk kapcsolatot, tetteink nem lesznek gyümölcsözők. Ezért inkább ne tegyünk semmit, hanem maradjunk nyugton, s figyeljünk Isten hangjára!

Életbevágó ugyanis, hogy felismerjük az Úr Jézust mindenféle helyzetben, és megismerjük az Ő hangját a minket sokszor körülvevő ordító hangorkán közepette is. Eljönnek majd az idők, amikor élet-halál kérdése lesz, hogy megismerjük-e a Pásztor hangját.

A Jó Pásztor hangját csak úgy ismerjük fel, ha akaratában élünk. Ehhez bele kell simulnunk az Ő tervébe. Ha azt figyeljük, hogy Ő hol van, akkor azt is tudni fogjuk, nekünk hol kell lennünk. A lényeg az, hogy Vele együtt tudjunk mozdulni. Ott kell lennünk, ahol az Atya van. Ha Őt szolgáljuk, velünk lesz!

„Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek” Mt 6.33.