2019. március 29., péntek

2019.03.24. Kovács Dániel – Isten fiai, akik az Isten dicsőségét képviselik a világban


Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk. Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önszántából, hanem az által, aki alávetette, mégpedig azzal a reménységgel, hogy a teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig. De nem csak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek első zsengéjét kapták, mi magunk is sóhajtozunk magunkban, várva a fiúságra, testünk megváltására. Mert üdvösségünk reménységre szól. Viszont az a reménység, amelyet már látunk, nem is reménység; hiszen amit lát valaki, azt miért kellene remélnie? Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk.
Róm 8.18-25



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás


A világ ugyan várja Isten eljövetelét és az örömhírt, ugyanakkor az emberek sokszor vagy nem fogadják el az evangéliumot, vagy a hívők lelepleződését, egyenesen bukását lesik. Ennek ellenére hirdetnünk kell az örömhírt, függetlenül a hallgatóság fogadókészségétől.

A világban ért megpróbáltatásokat Isten gyermekeiként el kell viselnünk. De ez a szenvedés össze sem hasonlítható Isten dicsőségével. S valóban szükséges a lepel, amely ezt a dicsőséget takarja, hiszen Isten teljességét ebben a halandó testben nem tudnánk elviselni.

A teremtett világ hiábavalóságoknak van alávetve: ki van téve természeti elemeknek, öregedésnek, betegségeknek. Az Ige alapján azonban élő reménységünk van arra, hogy meg fogunk szabadulni. De ahogy Ábrahám sem érte meg, hogy Isten nagy néppé teszi leszármazottait, mi sem feltétlenül látjuk meg minden reményünk beteljesedését. Ez azonban ne törje meg hitünket, hiszen ilyen helyzetben is tudnunk kell áldani Istent, és megtartani reménységünket.