2020. március 17., kedd

2020.03.15. Szűcs Bálint – Bemerítési Istentisztelet



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Mi is az örömhír?

Minden ember számára és minden életkorban más és más számíthat örömhírnek. A gyereknek például egy második csoki, a szülőnek gyermeke egészsége. Ezek azonban csak átmenetileg okoznak örömet.

Istennek olyan örömhíre van, ami nem múlik el, s újra meg újra örömmel tölt el minket. Ez nem más, mint a Megváltó eljövetele, s általa kapott üdvösségünk. Krisztus a mi bűneinkért halt meg, hiszen minden ember bűnös, nincs egy sem, aki ne vétkezett volna.

Jézusnak meg kellett születnie, hiszen emberformát öltve jobban tudunk azonosulni Vele. S meg kellett halnia, hiszen csak így van üdvösségünk. Isten egyszerre igazságos és maga a szeretet. S mivel az ember bűnös, ítélet alatt van. Az Atya azonban nem akarta, hogy szeretett teremtménye, az ember, vétkei miatt kárhozatra jusson. Elküldte hát egyszülött Fiát, Jézust, aki maga az Igazság és az Élet, s általa megbocsátást nyerhetünk bűneinkért. Szabadságunk lehet Krisztusban, nem kell, hogy bűneink, félelmeink vagy függőségeink rabszolgájaként éljünk. Nyitott szívvel és elmével olvassuk hát a Szentírást, s ha Jézus kopogtat, engedjük be. Ha Őt elfogadjuk, utat fog mutatni nekünk, s életünk megváltozik. Keressük Őt folyamatosan, s nyissuk ki neki az ajtót. Fogadjuk be szívünkbe, hiszen ezzel egy életen át tartó örömet vehetünk magunkhoz.