2020. február 20., csütörtök

2020.02.16. Révész Lajos és Szilvia – Házasünnep



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

A házasság Isten ajándéka, amely egy csábítóan becsomagolt, szépséges ajándékdoboz. A kicsomagolást pedig mindenki maga végzi, s ekkor kiderül, hogy mi mindent rejt ez a csomag…

Közelség
A házasság egy társas viszony, amelyben nem vagyunk egyedül. Nyitottnak kell lennünk ahhoz, hogy ezt megtapasztaljuk. A házasság nem "életszerű", hanem maga az "élet". Természetes velejárója a közeledés, és a távolodás.

Minták
Lehetnek jók, amiket szívesen követünk, de lehetnek rosszak is, amik helyett újakat alakítunk ki. A folyamat során az otthonról hozott mintáinkkal és a saját személyiségünkkel ugyanúgy dolgoznunk kell.

Nyitottság
Ha meg akarjuk tapasztalni a közeledést és a közelséget, ez elengedhetetlen.

Szeretet
Olyan, mint az élet sója. Azt jelenti, hogy törődök a másik boldogulásával. A szeretet azt kérdezi, mit adhatok, nem pedig az, hogy mit kaphatok. Személyre szabottan számos kifejezési módja létezik: elismerő szavak, minőségi idő, érintés, szívességek, ajándékok. Szeretetkapcsolatban kivirágzunk, könnyebben megy az élet. Ha nem érezzük a szeretetet a kapcsolatban, tegyünk úgy, mintha ott lenne. Ezáltal elmozdul az irány - nem távolodunk, hanem közeledünk, a szeretet pedig elkezd növekedni.

Öröm
Nem a körülményektől függ! Ha a társamtól valamiért nem kapok örömet, Isten akkor is megajándékoz vele - így a házassági csomagunk is gyarapodik általa. Az örömhöz tartozik az is, hogy megoszthatjuk sikereinket a másikkal. Az örömben van erő, amely megújít. Ennek szerves részét képezi a szexualitás is.

Kiegészítés
Egymást kiegészítve hatványozódnak a képességeink. Vegyük észre, hogy társunk is végzi a maga feladatát - ne akkor tűnjön csak fel, amikor már nincs jelen. Együtt sokkal többre vagyunk képesek, mint egyedül.

Védelem, biztonság, támogatás
Együtt vészeljük át a viharokat, nehézségekben imával is támogatjuk egymást. Társunkkal előre lefektetjük, hogy milyen célok mentén akarunk élni, s ebben biztonságot, segítséget és hátteret biztosítunk egymásnak.

Utódok, növekedés
A házasságba bele van kódolva az utódok jövetele, ez azonban nem jelenti azt, hogy gyermekek nélkül ne lehetne egy házasság kiteljesedett. A kapcsolatban egyéb növekedés és gyümölcsök is el vannak rejtve.

Vágyakozás
Tanuljunk meg arra vágyni, amink van. Megelégítő kapcsolatban éljünk, ne hagyjuk, hogy a gonosz beszűkítse látóterünket. Hálával és vágyakozva nézzünk a holnap elé.

Ne feledjük: a hármas kötél minden helyzetben megtart!