2019. augusztus 14., szerda

2019.08.11. Révész Lajos – Krisztus követésének titkai


„Ezeket azért mondom nektek, hogy meg ne botránkozzatok. A zsinagógákból kizárnak titeket, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez; és mindezt azért teszik, mert nem ismerték meg sem az Atyát, sem engem. Ezeket pedig azért mondom nektek, hogy amikor eljön az órája, emlékezzetek rá: én megmondtam nektek.
János 16.1-4


Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

Adjunk hálát nap, mint nap azért, hogy szabadon járhatunk, kelhetünk a világban, választhatunk, hogy milyen ruhát vegyünk fel, s csak a saját döntésünkön múlik, hogy eljövünk-e egy istentiszteletre. Számos olyan ország van még ma is, ahol a keresztények üldözése valós, s a hívők az életük kockáztatásával vállalják fel hitüket. Vajon érdemes-e akkor Krisztust követni? A válasz egyértelműen igen! Jézus itt a földön is részese az életünknek, nem beszélve arról, hogy vele a Mennyországba tartunk. Mindez a mienk lehet. Természetesen a környezetünkben ez nem mindenki előtt lesz egy népszerű döntés. Követésének átmenetileg lesznek hátrányai, nehézségei is. Mit teszel ilyenkor? Még jobban kapaszkodsz Istenbe? Vagy feladod? Tanuljunk Jézustól, aki többféle példát is mutatott ilyen helyzetekben: volt, hogy nem hagyta magát, hanem válaszolt; volt, hogy hallgatott; volt, amikor olyat válaszolt, amit akkor még nem értettek meg; s volt, hogy egyszerűen eltűnt a tömegen keresztül. Nem lehet mindenki a barátunk, de törekedhetünk arra, hogy mindenkivel békességben éljünk. Ne hagyjuk, hogy az igazságérzetünk elnyomja bennünk a Szentlélek hangját! Amikor dühösek és idegesek vagyunk, ne reagáljunk azonnal, hanem előbb csendesedjünk el imában!

Lehet, hogy az üldözés és a szétszóratás fájdalmas, de az evangélium terjedését szolgálja. Isten pedig tud a rossz dolgokból jót kihozni, mindent fel tud használni saját terve beteljesüléséhez.