2021. május 15., szombat

2021.05.02. Révész Lajos – Szívügyek 1.

 Bizony, bizony, mondom néktek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul. Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az ő órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy ember született a világra. Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek: 23és azon a napon nem kérdeztek éntőlem semmit.” „Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Ján 16,20–23

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás

Isten már a világ alapjainak megvetésekor megtervezte születésünk helyét és idejét. A lélek Istentől származik, de a test egy másik testen keresztül érkezik. Isten a nőket választotta erre a feladatra. Nem egyszerű küldetés ez, fájdalommal jár, de később nem emlékeznek a gyötrelemre az érkező élet feletti öröm miatt. Ilyen az is, amikor Isten a tervét, az akaratát szívünkbe plántálja. Idővel talán kényelmetlenné válik a várakozás, félelemmel tölt el az ismeretlen jövő, és fájdalommal jár akaratának beteljesedése. De végül az egész folyamatot átszínezi majd az öröm.

Nemcsak fizikai, hanem lelki fájdalmaink is lehetnek. Ezeket nehezebben kezeljük, a legtöbb kérdésünk krízisek alatt születik. Meddig tart még? – kérdezzük. Akármilyen mély lelki fájdalomban legyünk is, nem tarthat örökké, és amikor az élet megérkezik, az hihetetlen örömmel jár. A fájdalom beszűkít, de ilyenkor se zárjuk ki Istent! Nem azonnal, de meg fogja adni a szabadulást.