2021. június 8., kedd

2021.06.06. Révész Péter – Felelősségünk az új nemzedék felé

Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban.
I. Tim. 4: 12

 

YouTube: megnyitás
Hang: megnyitás  

Gyereknevelésben nem a mód a lényeg, hanem a cél! Ha meglátjuk a célt, akkor Isten meg tudja és meg fogja mutatni a módot és az utat is. A cél az, ahova Isten szeretné, ha gyermekeink és minden ember elérne! I. Pét 1:9: „Mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.”

Mi az, amiből a környezet észreveszi, hogy valami más cél felé halad az életünk, mint az övék? Egy apró, kevésbé hangsúlyozott tulajdonság, ami minden hívőre jellemzőnek kellene lennie: Tisztelet. Nem azért kell tisztelni az embereket amilyenek, hanem azért, mert Isten ezt kéri tőlünk: I. Pét. 2:17 „Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet”

Felelősségünk a következő nemzedék felé (és minden más ember felé), hogy példát adjunk az életünkkel. I. Kor. 11:1: „Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak.”

Engedelmeskedjünk Jézus szavainak: „tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok”! Alázat nélkül nem tudjuk tisztelni a másikat, felelősségünk tehát az új nemzedék felé, hogy Krisztus-követő tanítványok és tanítók legyünk.