2019. január 17., csütörtök

2019.01.06. Révész Szilvia – Szeretve


„Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.
1 János 4:7-12



Youtube: megnyitás
Hang: megnyitás

·           Nem vagyunk hibátlanok, de mindannyian szeretetre méltóak vagyunk azért, mert Isten teremtményei vagyunk. A szeretettségünk adja meg a méltóságunkat. Legjobban Isten szeret minket. Ha megismerjük Őt és az Ő szeretetének a mélységét, akkor fogunk tudni szeretni másokat.
·           Ha valakit szeretünk, akkor nem fogunk abban megnyugodni, hogy nem működik vele a kapcsolat. Isten ugyan ezt tette velünk: nem nyugodott bele abba, hogy a bűneset után nem működött a kapcsolat köztünk és Közte – elküldte értünk az egyetlen Fiát. „Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala.” (1János 4:9)
·           Ha nem érzünk szeretetet, kérjük Istent, hogy fejezze ki irántunk való szeretetét! Isten számára is fontos ez, hogy megkeressük Őt ezzel a kérésünkkel. „Ha majd látod, örömre derülsz, repesve tágul a szíved.” (Ézsaiás 60:5) Isten azt akarja, hogy táguljon a szívünk, mert a szeretet azzá tud tenni, akinek Isten megálmodott minket.
·           A szeretet éltet minket, és rajtunk keresztül másokat. Tudjuk-e vajon szeretni azokat, akik a környezetünkben vannak? Ha nem vagyunk szeretve, nem leszünk képesek rá. Ha nincsen rendben a lelkünk, nem tudunk szeretni. Ha gyermekkorunkban és később a házastársunktól nem kaptuk meg azt a betáplálást, azt a szeretetet, ami éltethetne minket, akkor sérült a szívünk, és nem tudunk szeretni. A szívünkre pedig mindennél jobban kel vigyáznunk: „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23)
De mi van akkor, ha nem vigyáztunk rá, vagy nem vigyáztak rá mások?
·           Isten képes arra, amire az emberek nem: meg tudja gyógyítani a szívünknek ezeket az elhalt területeit. Azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy Isten valóság-e a számunkra, vagy csak valahol egy ködön túl, messze tőlünk létezik, és nem igazán tud segíteni. A kérdés az, hogy hiszünk-e Istenben, hiszünk-e Istennek.
·           Isten a legtragikusabb sorsú embernek is tud segíteni, és azt mondja neki, hogy ÉLJ! Azért küldte el a Fiát, hogy éljünk Általa. Akkor nem lesz majd egy ködös homály a számunkra, ha megismerjük Őt, ha időt töltünk vele.
Legyünk erre nyitottak!
Kérjük Isten, hogy mutassa meg, hogy hogyan szeret minket!